esteto.ro
0 Prod.
0 Lei
Cos esteto.ro
OFERTA PRODUSE

Ceara elastica - ceara pentru epilat


Eliminarea parului in exces de pe corp este una dintre preocuparile cele mai stresante ale unei femei. Metodele prin care s-a incercat eliminarea acestuia au fost variate de-a lungul timpului si la inceput erau extrem de anevoioase si de dureroase. Iar rezultatele nici macar nu justificau chinul indurat. Am putea chiar afirma ca metodele folosite pentru indepartarea parului nedorit erau de-a dreptul nebunesti, ingredientele fiind foarte periculoase. Una dintre aceste metode (nu stim daca neaparat prima, insa datand de pe la 1500) era cea recomandata de prima femeie medic din lume. Reteta sugerata de aceasta avea doua ingrediente: arsenicul si varul nestins. Potrivit instructiunilor trebuia sa se realizeze un amestec din 500 ml de arsenic si 100 ml de var nestrins, indicandu-se folosirea acestuia dupa baie. Femeilor care isi doreau o piele neteda, catifelata si fara pilozitate, li se recomanda sa o aplice pe zonele de pe care voiau sa faca parul sa dispara si sa stea cu ea pana cand incepe sa le usture pielea, apoi sa clateasca bine cu apa calda, pentru a nu aparea rani. Se pare ca acest amestec, numit rhusma, care avea capacitatea de a topi firele de par, nu era inventia doctoritei, ea fiind doar cea care l-a mentionat in cartea ei cu retete de infrumusetare. Ar exista dovezi ca aceasta prima metoda de epilare chimica ar fi fost folosita de turci inca din anii 4.000 – 3.000 î.H. In Egiptul Antic nu doar femeile erau adeptele epilarii, ci si barbatii. Ceea ce, de altfel, se intampla si in zilele noastre. Ceva mai prudenti decat turcii, egiptenii si romanii realizau epilarea prin pensarea firelor de par cu o penseta confectionata din scoici. Migaloasa procedura se incheia cu frecarea locului de unde fusesera extrase firele de par cu piatra ponce si cu ceara de albine (pesemne pentru calmarea iritatiilor). Romanii insa, mai isteti si mai practici, foloseau si bucati de cremene bine ascutite, pe post de lame, cu ajutorul carora retezau firele nedorite de par. Cu trecerea timpului, in Evul Mediu sunt descoperite noi metode, nu neaparat mai eficiente si nici mai sanatoase ori lipsite de riscuri: compresele cu ulei de nuci, sau amoniac amestecat cu otet. De subliniat ca amoniacul era obtinut din urina pisicilor... Ingeniozitatea nu a cunoscut limite cand venea vorba despre epilare. Un exemplu concludent este folosirea gipsului in acelasi mod in care este folosita in prezent ceara. Sau tehnica smulgerii firelor de par cu ajutorul unui fir de ata, desi rezultatele nu erau deloc impresionante. Abia prin 1900 a fost creat primul aparat de ras special conceput pentru femei.

Din fericire, evolutia in acest domeniu a fost constanta iar tehnologia a facut posibila aparitia unor tehnici din ce in ce mai eficiente si mai putin periculoase. Creme depilatoare, ceara pentru epilat (la cald sau la rece), benzi de hartie pentru epilat, epilare definitiva cu laser. In ciuda varietatii metodelor existente, cea cu ceara pentru epilat inca detine suprematia intre preferinte. Foarte apreciata este ceara naturala de unica folosinta, ceara elastica, foarte practica si usor de folosit datorita flaconului cu aplicator. Este ideala pentru pielea normala si grasa, se intinde si se indeparteaza cu usurinta, iar continutul bogat in extracte de miere incetineste cresterea firului de par, hidrateaza si vindeca pielea, avand un efect purificator.


Cumpara ceara elastica pentru epilat online:

Pret initial: 19 Lei


Pret redus: 17 Lei

Pret initial: 49 Lei


Pret redus: 43 Lei

Pret initial: 23 Lei


Pret redus: 20 Lei

Pret initial: 9.5 Lei


Pret redus: 9 Lei

Pret initial: 52 Lei


Pret redus: 46.8 Lei

Pret initial: 128 Lei


Pret redus: 115.2 Lei

ceara-elastica-ceara-pentru-epilat -3.jpg ceara-elastica-ceara-pentru-epilat -5.jpg ceara-elastica-ceara-pentru-epilat -4.jpg ceara-elastica-ceara-pentru-epilat -1.jpg




Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor


Acceseaza Versiunea Desktop


Copyright © Esteto.ro  


Termeni si conditii