esteto.ro
0 Prod.
0 Lei
Cos esteto.ro
OFERTA PRODUSE

Rolul melatoniei in organism


Melatonina este un hormon care se gaseste in mod natural in organism, dar care exista si sub forma de medicament, produs in mod sintetic in laborator. Fiind responsabila cu inducerea somnolentei, melatonina este cunoscuta si sub denumirea de hormonul somnului.

Persoanele cu insomnie au probleme sa doarma, sa adoarma sau ambele. Cand simptomele dureaza o luna sau mai mult, se numeste insomnie cronica si poate avea consecinte severe – iti poate epuiza energia, scade productivitatea si creste riscul de boli precum hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat.

Dincolo de rolul benefic pe care il are pentru somn, melatonina este si un puternic antioxidant care poate oferi o multitudine de alte beneficii: sanatatea ochilor, tratarea ulceratiilor stomacale, reglarea temperaturii corpului, a tensiunii arteriale si a nivelului de hormoni.

Exista pe piata numeroase produse naturiste care au la baza melatonina, create pentru persoanele ce intampina dificultati atunci cand vine vorba de somn.

De asemenea, aceasta se leaga de receptorii din corp si te poate ajuta sa te relaxezi. De exemplu, melatonina se leaga de receptorii din creier pentru a ajuta la reducerea activitatii nervoase. Legarea de receptorii din ochi poate ajuta la reducerea nivelului de dopamina, un hormon care te ajuta sa ramai treaz.

Foarte multi oameni se intreaba ce este melatonina. Ei bine, melatonina este produsul ideal in cazul in care suferi de insomnii. Ea poate fi luata o perioada pentru a te ajuta sa iti reglezi programul de somn. Persoanele care sufera de insomnii pot avea un nivel scazut de melatonina in organism, iar administrarea unor asemenea suplimente alimentare le poate fi de ajutor.

Insa, ca in cele mai multe cazuri de administrare a produselor naturiste, melatonina poate face si rau.

Melatonina este, intr-adevar, un hormon care se regaseste in mod natural in organism, insa asta nu inseamna ca nu iti poate crea probleme.

Vestea buna este ca melatonina, spre deosebire de alte medicamente de tip somnifer, nu poate crea dependenta. Organismul nu capata toleranta la melatonina si nu apar alte simptome ale dependensei, nici sevraj la incetarea administrarii.

Exista multi factori care pot provoca niveluri scazute de melatonina noaptea. Stresul, fumatul, expunerea la prea multa lumina noaptea, faptul ca nu obtine suficienta lumina naturala in timpul zilei, munca pe schimburi si imbatranirea, afecteaza toate productia de melatonina. Luand un supliment de melatonina va poate ajuta sa contracarati nivelurile scazute si sa va normalizati ceasul intern.

Avem si o veste proasta. Aceea ca in cazul in care administrezi prea multa melatonina, te poti confrunta cu o serie de efecte adverse, precum greata, dureri de cap, ameteli, irascibilitate sau stari depresive trecatoare.

Unii parinti aleg sa le administreze melatonina si copiilor, insa specialistii nu sunt de acord cu aceasta practica, deoarece nu s-au facut suficiente studii in acest domeniu.

Pentru a fi eficienta, melatonina se administreaza seara, inainte de culcare. Daca suplimentele cu melatonina sunt administrate in timpul zilei, vor cauza o stare de somnolenta.

Esteto.ro comercializeaza o multitudine de produse naturiste, printre care si suplimente cu melatonina. Cu un singur click poti verifica gama de produse aflate pe site!


Cumpara produse cu melatonina online:

Pret initial: 63 Lei


Pret redus: 55 Lei

Pret initial: 119 Lei


Pret redus: 105 Lei

Pret initial: 55 Lei


Pret redus: 47 Lei

Pret initial: 27 Lei


Pret redus: 24 Lei

Pret initial: 54 Lei


Pret redus: 46 Lei

rolul-melatoniei-in-organism-1641903998409-1.jpg rolul-melatoniei-in-organism-1641903999470-3.jpg rolul-melatoniei-in-organism-1641904000487-5.jpg rolul-melatoniei-in-organism-1641903999989-4.jpg




Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor


Acceseaza Versiunea Desktop


Copyright © Esteto.ro  


Termeni si conditii