esteto.ro
0 Prod.
0 Lei
Cos esteto.ro
OFERTA PRODUSE

Omega 3 - beneficii, proprietati, doza de administrare


Inima, creierul, incheieturile si vederea beneficiaza cel mai mult de pe urma acizilor grasi Omega-3. Un consum corespunzator reduce inflamatia articulatiilor, riscul de infarct si dementa, ajuta la dezvoltarea cognitiva a bebelusilor si in afectiuni precum sindromul ochiului uscat sau degenerescenta maculara.

Acizii grasi Omega-3 influenteaza pozitiv multe din mecanismele de baza ale organismului. Cel mai simplu de explicat: reduce inflamatia cronica din toate tesuturile corpului. De asemenea, ajuta sistemele electrice care guverneaza ritmul cardiac, reduc colesterolul si riscul formarii cheagurilor de sange.

Ce este Omega 3?
Omega 3 sau acizii grasi esentiali ori acizii polinesaturati sunt elemente esentiale pentru functionarea metabolismului intr-un mod optim. Omega 3 face parte din clasa acizilor polinesaturati, cu o legatura dubla, iar cel mai des se intalneste in alimente precum nuci, seminte de in, sardine, somon, hering, halibut.

Omega 3 – proprietati si tipuri
EPA – acidul eicosapentanoic
Este acidul gras care se regaseste cel mai mult in peste. Rolul acestui acid EPA este acela de a forma mai multe molecule numite eicosanoide. Acest tip de eicosanoide au rolul de a reduce inflamatia, in timp ce Omega 6 are actiune inversa, cresc inflamatia. Acidul eicosapentanoic poate reduce depresia, dar si simptomele pe care le au femeile in timpul menopauzei. Cele mai bogate surse de EPA sunt: somonul, crevetii, heringul, produsele lactate.

DHA – acidul docosahexanoic
Acidul docosahexanoic este esential pentru dezvoltarea creierului in timpul copilariei, dar si pentru buna lui functionare in perioada de maturitate. Are numeroase beneficii pentru sanatate, iar printre cele mai importante am putea aminti: ajuta in cazul artritei, hipertensiunii, diabetului de tip 2, dar si in cazul unor tipuri de cancer. Cele mai bogate surse de DHA: algele, fructele de mare, produsele de origine animala.

ALA – acidul alfa linolenic
Este acidul Omega 3 cel mai des intalnit in alimentatie. Cel mai mult se regaseste in alimente care au o provenienta vegetala, pe care organismul o transforma in EPA ori DHA. Acidul alfa linolenic se poate procura din: varza kale, boabe de soia, spanac, seminte de in, seminte de chia.

Cand apelam la suplimente cu Omega 3 si cum alegem suplimentul alimentar?
Un studiu efectuat in 2017 a evidentiat ca numai 26% dintre cele 17 tari europene analizate isi asigurau aportul alimentar zilnic recomandat de acizi grasi Omega 3. Suplimentele alimentare cu Omega 3 pot constitui o optiune viabila in vederea cresterii aportului zilnic.

In suplimentele alimentare, acizii grasi omega-3 sunt regasiti sub forma de esteri, triacilgliceroli sau combinatii cu fosfolipide. Avand in vedere natura lipidica a acizilor grasi Omega 3, conditionarea si pastrarea lor reprezinta aspecte foarte importante.

Ce precautii trebuie luate in cazul administrarii suplimentelor cu Omega 3?
Din nefericire, nu doar medicamente, ci si suplimentele alimentare pot provoca reactii adverse sau interactiuni medicamentoase. Cel mai important efect advers observat in urma administrarii suplimentelor cu Omega 3 este afectarea agregarii plachetare si cresterea riscului de sangerare.

Esteto.ro comercializeaza atat produse cosmetice profesionale, cat si numeroase produse naturiste. Intra si alege ce ai nevoie!


Cumpara produse cu Omega 3 online:

Pret initial: 105 Lei


Pret redus: 92 Lei

Pret initial: 25 Lei


Pret redus: 22 Lei

Pret initial: 60 Lei


Pret redus: 51 Lei

omega-3-beneficii-proprietati-doza-de-administrare-1633524362726-1.jpg omega-3-beneficii-proprietati-doza-de-administrare-1633524363658-3.jpg omega-3-beneficii-proprietati-doza-de-administrare-1633524364174-4.jpg omega-3-beneficii-proprietati-doza-de-administrare-1633524364662-5.jpg




Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor


Acceseaza Versiunea Desktop


Copyright © Esteto.ro  


Termeni si conditii