esteto.ro
0 Prod.
0 Lei
Cos esteto.ro
OFERTA PRODUSE

Ce este melatonina?


Avem nevoie de un anumit numar de ore de somn in fiecare noapte, astfel incat a doua zi sa avem suficienta energie pentru a ne finaliza indatoririle. Exista, insa, momente sau perioade in care seara, dupa ce ne asezam in pat, pur si simplu nu putem adormi. Una dintre solutiile pe care le avem la dispozitie cand nu putem adormi este utilizarea melatoninei - un hormon pe care organismul uman il produce in mod natural.

Melatonina este un hormon natural, produs de o glanda mica, localizata intre cele doua emisfere, numita glanda pineala.

Glanda pineala este cea care trimite cantitatea necesara de melatonina in tot organismul de mai multe ori pe parcursul unei zile. Din fericire, razele Soarelui și lumina exterioara limiteaza cantitatea de melatonina si impactul ei, pentru a reusi sa ne pastram concentrarea in timpul activitatilor. De aceea nu e sanatos pentru organism programul turelor de noapte pentru ca este dereglat bioritmul corpului. De ce ? Pentru ca odata cu venirea noptii, creierul stie ca trebuie sa elibereze o cantitate mai mare de melatonina pentru a se putea odihni.

Cercetarile au aratat ca lumina albastra ca cea de la tablete sau smartphone-uri este suficient de concentrata pentru a afecta nivelurile de melatonina mai mult decat orice alta lumina.

Sinteza melatoninei
Prezenta intunericului sau a luminii este semnalata glandei pineale cu ajutorul retinei, care transmite informatia prin intermediul nucleului suprachiasmatic din hipotalamus (componenta a creierului mare) si a sistemului nervos simpatic - parte a sistemului nervos vegetativ, responsabil cu reactiile reflexe pe care le avem cand simtim ca suntem in pericol. Glanda pineala produce melatonina care este, apoi, transportata in sange. Dimineata, cand apare lumina, creierul incepe sa secrete cortizol, temperatura organismului creste treptat, iar productia de melatonina se diminueaza.

Sinteza melatoninei are loc si la nivelul maduvei osoase, al leucocitelor sau al celulelor epiteliale, dar si la nivelul unor plante precum rosiile sau cerealele.

Reactiile organismului la dezechilibrul de melatonina
Atunci cand exista dereglari ale somnului din cauza stresului, a unui regim alimentar haotic, abuz de droguri, alcool, corpul uman incepe sa se resimta. Apar spasme, tremuraturi incontrolabile, iritabilitate, nervozitate. Asta pentru ca melatonina te ajuta sa reglezi anumite procese vitale.

Nu intamplator avem un comportament haotic din cauza diferentelor de fus orar mai mari de doua ore. In plus, o carenta de melatonina in organism sau o deficienta in procesele cotidiene (mai putine reactii ale glandei pineale de exemplu) poate genera insomnii severe.

Melatonina se utilizeaza sub forma de suplimente, in doze de 0.5-5 miligrame. Daca se doreste ca aceasta sa ofere suport in cazul dificultatilor de adormire, este bine ca prima doza sa fie de 0.5 mg si apoi, daca este nevoie si in functie de rezultate, putem mari doza. Actiunea melatoninei nu este dependenta de doza utilizata, asa ca o doza mai mare nu inseamna ca vom adormi mai repede. Este indicat, insa, ca melatonina sa fie administrata cu aproximativ 30 de minute inainte de somn, pentru ca aceasta sa isi exercite actiunea.

Administrarea de produse naturale pe baza de melatonina in doze mici este sigura atat pe termen lung, cat si pe termen scurt.


Cumpara produse naturise cu melatonina online:

Pret initial: 27 Lei


Pret redus: 24 Lei

Pret initial: 54 Lei


Pret redus: 46 Lei

Pret initial: 55 Lei


Pret redus: 47 Lei

Pret initial: 63 Lei


Pret redus: 55 Lei

Pret initial: 119 Lei


Pret redus: 105 Lei

ce-este-melatonina-1617886187683-1.jpg ce-este-melatonina-1617886188244-2.jpg ce-este-melatonina-1617886189792-5.jpg ce-este-melatonina-1617886189296-4.jpg




Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor


Acceseaza Versiunea Desktop


Copyright © Esteto.ro  


Termeni si conditii