Cod produs: 736609
Descriere: Flammingo Gel reprezintă un antiinflamator remarcabil care se poate administra într-o multitudine de cazuri, atât în patologia traumelor, cât și în patologia bolilor degenerative reumatice.
Constituie un remediu important atât în traumele musculare, frecvente la sportivi prin mecanisme combinate, soldate cu contuzii musculare sau hematoame, cât și în cazul suprasolicitării fibrelor musculare din timpul contracției active sau întinderii pasive, ce poate duce la rupturi musculare.
Flammingo Gel reprezintă o ofertă pe care orice sportiv și-o dorește pentru a crește forța de contracție, energia, mobilitatea și competivitatea.
Recomandări: Adjuvant constituit din extracte naturale obținute din plante cu proprietăți antiinflamatorii remarcabile, potențate de nămolul sapropelic care intensifică și conjugă calitățile biochimice ale plantelor la superlativ.
Ingrediente: nămol sapropelic, ardei iute, arnica, boz, brusture, coada șoricelului, hrean, lemn dulce, lumânărică, maclură, nucă verde, pelin, viță de vie.
Ardeiul iute – Cultivat acum în întreaga lume, ardeiul iute (Capsicum Annuum) reprezintă un stimulent și un antiseptic ce conține o mare cantitate de vitamina C și beta-caroten. Ardeiul iute, în special cel roșu, conține capsaicina, substanța care reduce durerile și inflamațiile. Pudra de ardei iute uscat are cele mai mari proprietăți vindecatoare.
Aceasta se obține prin uscare, pentru ca, astfel, acizii care generează efecte negative sunt eliminați. Nu este nimic mai uimitor decât efectele pe care ardeiul iute le are asupra sistemului circulator, cum ar fi alimentarea elementelor vitale din structura celulară a capilarelor, venelor, arterelor și ajutorul oferit pentru echilibrarea tensiunii arteriale. Ardeiul iute conține capsaicina, care încălzește corpul și este un inhibitor puternic al substanței P, o neuropeptidă asociată cu procesele inflamatorii.
Cu cât este mai iute un ardei, cu atât conține mai multa capsaicină. Sunt studii care atestă efecte pozitive ale capsaicinei aplicate local în tratamentul eficient al durerilor de cap și al celor provocate de osteoartrită.
Arnica – este eficientă în cazul fracturilor, contuziilor, entorselor, reumatismului, diferitelor inflamații acute sau cronice. Are calitati antiflogistice, inotrope, antibiotice, antiinflamatorii, imunomodulatoare, antitermice. Se regăsesc în compoziție aproape 150 de substanțe active, printre care, de subliniat, sunt: sesquiterpen lactone, flavonoizi, flavonoid glicuronid, flovonoid aglicon, arnidiol, poliacetilen, cumarine, acizi fenolici (clorogenic, cafeic), apigenina, luteolina, hispidulina, quercetina. Florile de arnică, la plantele ce cresc la altitudine superioară conțin esteri de helenalină, iar cele de la altitudine joasă conțin dihidrohelenaina în cantitate mai mare. Florile de arnică au potențial major antiinflamator, bactericid, antifungic, antioxidant, imunomodulator. Mecanismul molecular al sesquiterpenelor diferă de cel antiinflamator nonsteroid. Aceste lactone scad NF Kappa beta – inflamația mediată – deoarece trec ușor prin piele. Activarea NF Kappa beta prin celulele T, B și celulele epiteliale este inhibată de helenalină.
Bozul – este o plantă foarte utilizată pentru calitătile ei farmaceutice, în special de medicina tradițională din bazinul Mării Caspice și al Mării Negre. Este folosită în uz extern: răni, contuzii, dureri musculare și articulare, furuncule, înțepături de insecte, etc. pentru acțiunea antiinflamatorie și antinociceptivă prin acidul clorogenic și ursolic, ebulină, polifenoli antociani. Compusii fitochimici – antociani, fitosteroli, flavonoizi, fenoli, triterpene, glicozido-iridoide, acid cafeic intervin salutar în calmarea durerilor articulare. Ebulina, prin inhibarea sintezei proteice, este activă în artrita reumatoidă, febră, infecții, sindroame dureroase, inflamații articulare, fracturi. Fenolii și polifenolii au activitate antioxidantă asigurând protecție contra stresului oxidativ.
Brusturele – este cunoscut, ca plantă medicinală, încă din Antichitate, fiind utilizat, în medicina naturistă pentru proprietățile sale hipoglicemiante, antireumatismale, antibacteriene, astringente. Cea mai răspândită plantă din lume este ignorată de cei mulţi dintre noi, din cauza faptului că puţini îi cunosc proprietăţile şi uimitoarea capacitate de vindecare. Are activitate antioxidantă, antiinflamatorie, elimină metalele grele din corp, drenează și elimină toxinele. Are ingredienți activi: tanini, arctigenin, arctiina, acid cafeic, acid clorogenic. Efectul antiinflamator se obtine prin inhibiția Nitric Oxide Synthase (iNOS) și a producției de NO; supresia de citokine preinflamatorii; inhibiția factorului nuclear Kappa Beta ( NF-Kbeta); activarea enzimelor antioxidante; anihilarea radicalilor liberi.
Coada șoricelului – reprezintă un remediu natural în tratarea multor afecțiuni, în special în caz osteoporoză, reumatism. Are efect antiinflamator, antispastic, diaforeic, cicatrizant. Are, în compoziție, flavonoizi, terpenoide, lignanani, acizi grași și alkamide, aceasta din urmă fiind responsabilă pentru efectul antiinflamator. Acționează complex asupra plăgilor având efect hemostatic, reepitelizare, granulație tisulară și remodelarea matricei extracelulare. Are activitate de protecție a antioxidanților naturali: catalaza, glutation peroxidaza și superoxid dismutaza. Are activitate spastică datorită flavonoizilor, galanginei și quercetinei.
Hreanul – este folosit, ca leac, în bronșite, pneumonii, astm, gripă, răceli, cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, inapetență, stări de debilitate fizică, tuse, gripă, guturai, astm bronşic, bronşită cronică, alte afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, nevralgii intercostale. Proprietatea lui de a stimula transpiraţia îl recomandă ca remediu pentru scăderea temperaturii corpului. În uz extern se folosește pentru inflamaţii articulare, mialgii, nevralgii intercostale. Hreanul are multiple proprietăti – proprietăți antibiotice puternice, expectorante, bronhodilatatoare, antibacteriene, antiinflamatoare, afrodisiace, antiparazitare și antianemice.
Lemnul dulce – potențează acţiunea antiinflamatoarelor cortizonice. Deasemenea, a fost folosit în tratamentul poliartritei reumatoide.
Lumânărica – are o largă utilizare în medicina naturistă, datorită acțiunii depurativă, antimicrobiană, calmantă, expectorantă, emolientă, fluidifică secrețiile bronhice. Lumânărica este recomandată în tratarea și vindecarea următoarelor afecțiuni: dureri de stomac, bronșite, răceală, afecțiuni respiratorii, afecțiuni ale vezicii urinare, abcese, laringită acută, răgușeală, răni, ulcer cronic, furuncule, hemoroizi, dureri în piept, dureri de gât.
Tinctura de Maclură – este un adjuvant important în tratarea artritei, depunerea de săruri, gută, pinteni, cancer (tratamentul cancerului pulmonar și a gâtului, precum și în caz de malignitate a adenomului de prostată), gât și alte tumori. Preparatele din maclură au proprietăți anti-carcinogene și anti-sclerotice, contribuie la creșterea funcțiilor de protecție ale corpului (întărirea sistemului imunitar), la efectul negativ asupra virușilor și microflorei patogene. În uz extern, preparatele pe bază de maclură sunt prescrise pentru tratamentul poliartritei, reumatismului și radiculitei. Maclura are și un efect terapeutic în cazul bolilor asociate cu metabolismul de apă-sare afectat (gută, osteocondroză, depunerea de sare în articulatii etc.). Problemele de piele – un grup de boli, în tratamentul cărora maclura este capabilă să ofere asistență eficientă, precum dermatitele, eczemele, tot felul de ulcere, arsuri și răni – pot fi tratate prin utilizarea preparatelor pe bază de maclură.
Nămolul sapropelic – un material organic format sub influența proceselor biologice, microbiologice și fizico-chimice având un conținut organic de peste 10%. Este de culoare neagră, bogat în hidrosulfură de fier, are aspect plastic-unsuros și se găsește pe fundul apelor sărate, având ca origine acțiunea microorganismelor asupra florei și faunei din bazinul acvatic la care se asociază substanțe minerale sau anorganice. Flora este constituită din alge, de tip micro și/sau macrofit, în care predomină Cladophora Cristalina, iar fauna este reprezentată de Artemis Salina. Nămolul este relaxant, stimulează circulația sanguină, perioada de cură fiind de 15-20 de zile prin aplicații de nămol pe suprafețele cutanate care conduc la reechilibrarea organismului. Nămolul din Lacul Amara, utilizat în gel, este un namol sapropelic cu calități superioare, folosit ca leac încă din sec XIX.
Nuca verde – conține principii active cu acțiune bactericidă, bacteriostatică, astringentă, usor hipotensivă, hipoglicemiantă, calmantă, cicatrizantă, emolientă, antitoxică, antimicotică, antisudorală, antieczematoasă și antireumatismală. De asemenea, împiedică înmulțirea bacteriilor, imprimă o actiune homeostatică locală, are o acțiune ușor hipotensivă, scade concentrația de glucoză din sânge, relaxează țesuturile și determină scăderea stărilor inflamatorii, înlătură toxinele din organism, actionează împotriva transpiratiei, suprimă diareea, etc.
Pelinul – are activitate antiinflamatorie prin sesquiterpene-lactone și prin activitatea antioxidantă puternică. Este recunoscut ca un foarte bun cicatrizant. Are mai multe utilizări în medicina umană, fiind utilizat ca excitant al secrețiilor gastrice, antiinflamator al mucoaselor gastro-intestinale, antihelmintic, antidiareic, laxativ, în hipotonie gastrică etc. Printre cele mai importante proprietăti terapeutice pe care pelinul le prezintă, pe care fitoterapeuții le enumeră, sunt: proprietăti dezinfectante, diuretice, depurative, laxative, vermifuge, antiinflamatoare, stimulente gastric, tonic-amare și cicatrizante (intern și extern).
Extractul de muguri de viţă de vie – este eficient în reumatismul articular acut cu valori ridicate ale ASLO (valori ridicate ale streptolizinelor), artrite la nivelul articulaţiilor mici, artrite deformante, în tratarea anginelor, inofaringitelor recidivante, imunodeficienţă, leucocitoză, limfocitoză, antianemic, imunostimulator.
Administrare: Numai pentru uz extern ! Flammingo Gel se administrează topic în zonele dureroase de cel puțin 3-4 ori/zi.
Se poate asocia cu Venofort comprimate care asigură, astfel, un optim de substanțe active pentru protecția venoasă.
Precauții: Nu se va administra copiilor cu vârsta sub 10 ani.
Contraindicații: Contraindicat persoanelor alergice sau cu sensibilitate la unul sau mai multe componente.
Prezentare - flacon 175 ml
Cantitate: 175 ml.
Brand: Elidor
0.00
0 review-uri
Acest website foloseste cookie. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord cu folosirea cookie-urilor. Află mai multe despre cookie-uri in sectiunea Politica de utilizare Cookie-uri.