Cod produs: 207734
Beta-carotenul este un precursor al vitaminei A, pe care organismul uman il poate converti in vitamina A, in functie de nevoile sale. Vitamina A este un element de baza din structura retinei, care, la randu-i, este o componenta esentiala a ochilor nostri, cu un rol indispensabil in procesul de perceptie a luminii. Administrarea frecventa a acestui produs contribuie si la mentinerea conditiei normale a pielii si ne poate ajuta sa prevenim vatamarile cauzate de radiatiile UV.
Importanta beta-carotenului pentru sanatatea noastra:
- Beta-carotenul (provitamina A) ajunge in organism prin aport alimentar si este transformat de ficat in vitamina A, in functie de necesitati. Vitamina A contribuie la profilaxia si ameliorarea tulburarilor de vedere, creste rezistenta organismului fata de infectiile cailor respiratorii si este un factor important in mentinerea sanatatii pielii, parului, danturii si gingiilor. De asemenea, participa si la biosinteza imunoglobulinelor (anticorpii), stimuleaza activitatea sistemului imunitar, previne si amelioreaza depigmentarile cauzate de bolile ficatului sau de batranete. Beta-carotenul protejeaza mucoasa nazala, bucala, faringiana, este un djuvant eficient in tratamentul hipertiroidismului; accelereaza dezvoltarea fizica si creste rezistenta sistemului osos.
- Beta-carotenul are rol si in profilaxia cancerului. Efectul profilactic al beta-carotenului in bolile maligne se bazeaza pe transformarea metabolitilor cancerigeni formati in organism sau a substantelor cancerigene ajunse in organism din mediul exterior, in substante mai putin nocive si mai solubile, deci mai usor de eliminat. Beta-carotenul reduce riscul aparitiei infarctului miorcardic si al aparitiei decesului prin stop cardiac. Rezultatele unor cercetari efectuate in Statele Unite ale Americii, pe o perioada de 10 ani, au demostrat ca bolile cardiace si cancerul de prostata au o incidenta de doua ori mai mica in cazul barbatilor care au consumat sistematic beta-caroten, in comparatie cu subiectii din lotul martor, care nu au consumat aceasta substanta.
* In Lin Xian, regiune muntoasa a Chinei, incidenta cancerului gastric si esofagian este cea mai mare din lume. Savantii chinezi si americani, in cadrul unor cercetari comune efectuate in aceasta zona geografica, au administrat in doze zilnice, unor persoane sanatoase, cu varsta cuprinsa intre 40 si 69 de ani, diverse combinatii de vitamine(A, B, C si E) si de substante minerale. La cei care au primit deopotriva vitamina A si zinc, numarul imbolnavirilor de cancer gastric a scazut cu doua treimi, in timp ce la celelate grupe nu s-au constatat diferente semnificative.
* Vitamina A reduce riscul aparitiei cancerului prin faptul ca este implicata in procesul de diferentiere celulara, ceea ce justifica utilizarea sa in profilaxia bolilor maligne. Zincul regleaza circuitul vitaminei A in celule.
- Beta-carotenul se gaseste in toate plantele verzi, dar sursele cele mai valoroase sunt: morcovii, spanacul,varza creata, pepenii galbeni si caisele. S-a observat ca la japonezii si norvegienii care consuma prin traditie alimente cu un continut bogat in beta-caroten, incidenta imbolnavirilor de cancer pulmonar, de colon, de prostata, de col uterin si de san este mult mai scazuta.
- In cele mai multe cazuri, alimentele consumate contin si substante poluante, nefiind ideale ca sursa de vitamine. ln morcovi, de exemplu, se gasesc adesea cantitati mai mari de cadmiu si nitrati decat de beta-caroten, exceptie facand doar plantele cultivate dupa metode ecologice. Din motivele mentionate mai sus, este util un aport de beta-caroten pur, din suplimente alimentare. Nu exista pericolul de supradozare, deoarece organismul uman transforma beta-carotenul in vitamina A in functie de cantitatile de care are nevoie in momentul respectiv. Atat in absorbtia, cat si in transformarea beta-carotenului, participa in mare masura acizii grasi nesaturati; de aceea, se recomanda consumul acestora in timpul meselor.
Pentru cine recomandam?
- Persoanelor care pleaca in vacanta, pentru a le ajuta sa-si pregateasca pielea pentru expunerea la soare, sau celor care doresc sa-si mentina aspectul bronzat al pielii pentru o perioada mai indelungata de timp.
- Persoanelor cu vedere partiala si celor care prezinta anumite probleme oculare.
- Persoanelor care sunt in cautarea unei protectii antioxidante.
- Persoanelor care urmeaza un regim alimentar cu continut redus de grasimi sau sufera de tulburari de absorbtie.
Deficientele:
Simptomele deficientei de vitamina A pot include: nictalopia (orbirea pe timp de noapte), probleme oculare, tulburari ale hematopoiezei (formarea celulelor sangvine), diareea, afectiunile dermatologice si susceptabilitatea la boli ale tractului respirator superior.
De ce sa alegi produsele noastre?
Opt motive pentru a alege produsele CaliVita:
Beneficiind de un background profesional deosebit, CaliVita va ofera produse care satisfac cele mai stricte conditii de calitate, de mai mult de 20 de ani.
Ne straduim in permanenta sa utilizam materiale naturale ce provin din surse de cea mai inalta calitate.
Utilizam formule cu o absorbtie deosebita, de exemplu substante sub forma organica.
Oferim 100% garantia calitatii pentru toate produsele noastre.
Produsele noastre sunt supuse unor controale stricte si multiple, pentru a asigura in permanenta o calitate excelenta.
Suplimentele noastre alimentare sunt produse in conditii farmaceutice, majoritatea in SUA.
Produsele sunt fabricate in conformitate cu standardele GMP (Good Manufacturing Practice), fiind supuse unor controale continue si unor proceduri de examinare regulate de catre FDA (Food and Drug Administration).
Cooperam strans cu autoritatile locale de resort pentru a ne asigura ca produsele care ajung la consumatori sunt de cea mai inalta calitate.
Produsele noastre sunt avizate de Ministerul Sanatatii
Observatie: Toate produsele au Certificat de Control al Calitatii, Asigurarea Calitatii si de bune Practici de Fabricatie
Notificare SeriaAB Nr. 0007 09.01.2007
Data ultimei revizuiri a prospectului: februarie 2013.
Sursa bibliografica:
Aportul de antioxidanti si riscul de degenerenta maculara datorata varstei - van Leeuwen R, Boekhoorn S, Vingerling JR, Witteman JC, Klaver CC, Hofman A, de Jong PT., JAMA. 2005 Dec 28;294(24):3101-7.
Cantitate: 100 cps.
Brand: CaliVita
0.00
0 review-uri
Acest website foloseste cookie. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord cu folosirea cookie-urilor. Află mai multe despre cookie-uri in sectiunea Politica de utilizare Cookie-uri.