Uleiul de cocos are numeroase intrebuintari, fiind eficient pentru intarirea sistemului imunitar, in special datorita prezentei in compozitie a acidului lauric, pe care organismul il proceseaza si il transforma in monolaurina. Monolaurina este eficienta pentru a combate virusurile si bacteriile, fiind folosita mai ales in medicina si pentru a igieniza si conserva alimentele in mod natural. Uleiul de cocos este un antibacterian natural, datorita prezentei in compozitia sa a monolaurinei.
Uleiul de cocos este singurul ulei vegetal cu cea mai mare concentratie de acizi grasi, 90%, foarte benefici pentru sanatate, datorita continutului ridicat de acid lauric, caprilic si capric, care sunt absorbiti rapid de organism si transformati in energie. Aceste grasimi bune au efecte terapeutice asupra organismului, protejand in acelasi timp si impotriva afectiunilor cardiovasculare. De altfel, uleiul de cocos are in compozitie cu 10% mai putine calorii fata de alte grasimi vegetale. Uleiul de cocos contine antioxidanti naturali, vitaminele A, C, D, calciu si fier, care regleaza digestia si metabolismul.
In ultimii ani, uleiul de cocos a devenit unul dintre cele mai populare alimente, iar asta datorita beneficiilor pe care le are, nu doar asupra sanatatii, ci si a pielii si parului, el putand fi folosit ca ingredient principal in retetele culinare. Exista peste 1,500 de studii care dovedesc ca uleiul de cocos este unul dintre cele mai sanatoase alimente, ba chiar poate fi clasat ca un super aliment.
Tipuri de ulei de cocos
Ulei de cocos nerafinat. Acest tip de ulei de cocos ofera cele mai multe beneficii. Este extras din nuca de cocos proaspata folosindu-se un proces de fermentare care protejeaza beneficiile si proprietatile acestuia. S-a descoperit ca are cel mai mare nivel de antioxidanti si, desi in acest proces se foloseste caldura, studiile au demonstrat ca nu afecteaza calitatea uleiului si nici nu reduce nivelul de nutrienti.
Uleiul de cocos extra virgin. Acest tip de ulei de cocos este produs in urma presarii la rece si nu este produsa aceeasi cantitate de antioxidanti.
Ulei de cocos fractionat. Uleiul fractionat este uleiul in stare lichida, iar acest tip nu contine beneficiile uleiului nerafinat, dar este bogat in grasimi ideale pentru accelerarea creierului.
Ulei de cocos: beneficii pentru sanatate
Ajuta digestia. Concentratia uleiului de cocos de grasimi benefice ajuta la digestie. Proprietatile sale microbiane lupta impotriva infectiilor si iritatiilor cauzate de candida;
Sursa bogata de grasimi sanatoase. Peste 50% din grasimea pe care uleiul de cocos o contine este acid lauric. Mai mult, uleiul de cocos este cea mai bogata sursa de acid lauric, dupa laptele matern;
Bun pentru hormoni. Consumul de grasimi nepotrivite poate afecta hormonii. Uleiul de cocos contine grasimi specifice care ajuta productia naturala de hormoni;
Bun pentru imunitate. Acidul lactic, acidul octanoic si acidul decanoic au proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale, benefice pentru sistemul imunitar
Uleiul de cocos: riscuri si efecte negative
Atat aplicat pe piele, cat si consumat ca aliment, nu reprezinta un risc, dar cu toate astea, uleiul de cocos contine un tip de grasime care poate creste nivelul colesterolului daca este consumat in exces.
Pe esteto.ro gasesti produse naturiste online la preturi accesibile. Intra si arunca o privire!
Acest website foloseste cookie. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord cu folosirea cookie-urilor. Află mai multe despre cookie-uri in sectiunea Politica de utilizare Cookie-uri.