esteto.ro
0 Prod.
0 Lei
Cos esteto.ro
OFERTA PRODUSE

Tot ce trebuie sa stii despre ghimbir


Ghimbirul este originar din Asia si este denumit stiintific Zingiber officinale. Are un gust iute si aromat, fiind considerat o mirodenie.

Ghimbirul este o planta erbacee, care creste mai ales in zonele tropicale. Are nevoie de temperatura constanta si ridicata pentru a se dezvolta corespunzator si de umiditate mare.

Rizomul de ghimbir are forma neregulata, este contorsionat si noduros si poate atinge pana la 5-6 centimetri lungime.

Aceasta planta are efecte benefice in scaderea in greutate, avand proprietati detoxifiante, ajutand la eliminarea toxinelor prin transpiratie si golirea intestinului.

Nigeria este cel mai mare cultivator de ghimbir ca extindere, la nivel mondial. In schimb, India este cel mai mare producator de ghimbir. Cu toate acestea, o mare parte din recolta este destinata pietei indigene. China, asa cum poate nu mai mira pe nimeni, este cel mai mare exportator al acestei plante.

Ghimbirul poate fi cultivat si in Romania, insa doar in sere sau solarii, pentru ca are nevoie de conditii speciale. In primul rand vorbim despre sol, care trebuie sa fie unul fertil si bine drenat. Compostul este perfect pentru cultivarea acestei plante. Apoi, necesita multa lumina si udare moderata vara, pe timp de seceta.

In ce forma se poate cumpara ghimbirul
Rizomul (radacina) este partea din ghimbir care se foloseste, atat in bucatarie, cat si in tratamentele naturiste. Radacinile de ghimbir se gasesc in supermarketuri. Rizomii trebuie preparati cu grija, pentru ca aromatii si picantii compusi pe care ii contine se oxideaza usor.

Ghimbirul se comercializeaza insa si sub forma de capsule sau pudra. Si extractul de ghimbir este foarte popular si poate fi gasit sub doua forme: apos si alcoolic. Se crede ca extractul alcoolic ar avea cele mai multe beneficii pentru organism.

Gasiti produse naturiste pe baza de ghimbir si in magazine online, daca nu doriti sa faceti un drum pana la supermarket.

Beneficii ale ghimbirului
Ghimbirul poate fi folosit ca remediu impotriva afectiunilor, precum gingivita si periodontita, intrucat distruge bacteriile de la nivelul cavitatii bucale care cauzeaza inflamarea gingiilor.

Ghimbirul are in compozitie o cantitate considerabila de gingerol. Pe langa acesta, mai are in componenta sa si alte substante benefice pentru sanatate. Cotine cantitati mari de Vitamina C si B6, alaturi de magneziu, cupru, potasiu si mangan. In compozitia ghimbirului se regasesc fibre, esentiale atat pentru sanatatea intestinului, cat si pentru mentinerea greutatii corporale.

Despre ghimbir se spune ca ar avea si efect antiinflamator. Tocmai de aceea, sustinatorii medicinei naturiste sunt de parere ca ar trata eficient artrita. Pudra de ghimbir se amesteca cu cateva picaturi de ulei de ricin. Solutia obtinuta este folosita in masarea zonei dureroase. Datorita efectului stimulator, ghimbirul este recomandat si pe post de afrodiziac.

Cum se foloseste ghimbirul
Ghimbirul se poate folosi in mai multe feluri, putand fi consumat sub forma de ceai, sirop sau cidru.

-Ceaiul de ghimbir
Rade doua lingurite de ghimbir si amesteca-le cu cate o lingurita de tei, menta si busuioc. Plantele se adauga in 700 de mililitri de apa clocotita si se lasa la infuzat timp de 15 minute. Ceaiul astfel obtinut se indulceste cu putina miere. Se spune despre el ca ar fi foarte folositor in raceli.Ceaiul de ghimbir nu ar trebui consumat de catre persoanele cu inflamatii ale stomacului sau plamanilor.

-Siropul de ghimbir
Se prepara din cinci-sase radacini de ghimbir ras si miere. Proportia este de doua linguri de miere la una de ghimbir. Amestecul se lasa la macerat timp de 14 zile inainte de a fi consumat. Dupa macerare, siropul se filtreaza. Pentru consum se adauga doua-trei linguri de sirop la o cana cu apa.

-Cidrul de ghimbir
Din ghimbir se poate face insa si cidru. Ai nevoie de 5 litri de apa plata, doua lingurite de radacina de ghimbir rasa, 900 de grame de zahar brun, 3 inflorescente de soc, doua linguri de petale de trandafir, 4 felii de lamaie si 10 boabe de orez.

Esteto.ro comercializeaza produse naturiste pe baza de ghimbir. Arunca o privire si plaseaza o comanda simplu si rapid!


Cumpara produse cu ghimbir online:

Pret initial: 18 Lei


Pret redus: 16 Lei

Pret initial: 11 Lei


Pret redus: 10 Lei

Pret initial: 32 Lei


Pret redus: 29 Lei

Pret initial: 20 Lei


Pret redus: 18 Lei

Pret initial: 14 Lei


Pret redus: 13 Lei

Pret initial: 18 Lei


Pret redus: 16 Lei

Pret initial: 9 Lei


Pret redus: 8 Lei

Pret initial: 8 Lei


Pret redus: 7 Lei

Pret initial: 15 Lei


Pret redus: 14 Lei

Pret initial: 19 Lei


Pret redus: 17 Lei

Pret initial: 48 Lei


Pret redus: 43 Lei

Pret initial: 9 Lei


Pret redus: 8 Lei

Pret initial: 20 Lei


Pret redus: 15 Lei

Pret initial: 8 Lei


Pret redus: 7 Lei

Pret initial: 18 Lei


Pret redus: 16 Lei

Pret initial: 20 Lei


Pret redus: 18 Lei

Pret initial: 6 Lei


Pret redus: 5 Lei

Pret initial: 5 Lei


Pret redus: 4 Lei

Pret initial: 73 Lei


Pret redus: 66 Lei

Pret initial: 114 Lei


Pret redus: 108 Lei

Pret initial: 19 Lei


Pret redus: 17 Lei

Pret initial: 8 Lei


Pret redus: 7 Lei

Pret initial: 11 Lei


Pret redus: 10 Lei

tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-ghimbir-1618386708760-1.jpg tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-ghimbir-1618386709388-2.jpg tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-ghimbir-1618386710375-4.jpg tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-ghimbir-1618386710893-5.jpg




Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor


Acceseaza Versiunea Desktop


Copyright © Esteto.ro  


Termeni si conditii