esteto.ro
0 Prod.
0 Lei
Cos esteto.ro
OFERTA PRODUSE

Tot ceea ce trebuie sa stie barbatul genial - Oliver Kuhn, editura Baroque Books & Arts



tot-ceea-ce-trebuie-sa-stie-barbatul-genial-oliver-kuhn-editura-baroque-books-arts-1.jpg

Acest produs este momentan indisponibil sau nu face parte din oferta Esteto.

Cod produs: 47120

Tot ceea ce trebuie sa stie barbatul genial - Oliver Kuhn, editura Baroque Books & Arts: Oliver Kuhn, in copilarie si adolescenta, era mereu ultimul ales in echipele de fotbal. Cu doua maini stangi si aproape lipsit de orientare, nu putea supravietui decat intr-un oras mare.
A urmat Deutsche Journalistenschule din Munchen, a lucrat multi ani ca reporter, a devenit autor de bestselleruri si inca e tanar.
O ENCICLOPEDIE PENTRU BARBATUL MODERN sI VEsNIC GRABIT,
PE CARE O VOR CUMPARA TOATE FEMEILE GENIALE...
Eleganta, filozofie, literatura si arta, cele mai alese vinuri si haute cuisine, astronomie, fotbal, sex, seductie si geografie, bune maniere, design si autoaparare, religie, bricolaj si prim ajutor, escroci celebri si superspioni. si sa nu uitam de Big Will! Aveti dreptate, el este, Shakespeare! Totul pentru a trece cu brio incercarile vietii: cum sa te porti in inalta societate, cum sa ai un discurs stralucit, dar si cum sa faci conversatie, cum sa stralucesti la restaurant, cum sa castigi la poker, dar si cum sa abordezi legile fizicii si tezaurul lexical al secolului XX, cum sa fii o gazda desavarsita si cum sa iesi din situatii imposibile. Cele mai bune ceasuri din lume, cele mai fine stofe, cele mai elegante tinute si cele mai rafinate accesorii, pentru cele mai pretentioase ocazii, dar si pentru viata de zi cu zi. Cum se inchid butonii la manseta, cu o singura mana, si cum se deschide sutienul, tot cu o singura mana. Pe scurt, tot ceea ce trebuie sa stie barbatul genial si fiul sau.
 
LA RESTAURANT
•    In mod exceptional, barbatul e cel care intra primul. El ii deschide drumul femeii.
•    In restaurantele bune esti condus la masa de seful de sala.
•    „Pot sa va iau paltonul?“ Doamna hotaraste singura si comunica, prin gesturi, daca vrea doar sa fie ajutata sa se dezbrace sau daca vrea ca paltonul sa-i fie dus la garderoba.
•    Domnul se asaza la masa astfel incat doamna sa aiba cea mai buna perspectiva asupra restaurantului.
•    Pana soseste mancarea, barbatul trebuie sa comande cel putin o sticla cu apa.
•    Paharele de vin se tin de picior si se ciocnesc discret. si apoi se bea prima inghititura, impreuna.
•    Nu se spune „pofta buna“. Gazda arunca o privire binevoitoare asupra mesei si invitatilor pentru a declara pranzul deschis.
•    Gesturile gazdei trebuie sa fie urmarite cu atentie.
•    Doar dupa ce gazda si-a pus servetul in poala vi-l puteti pune si dumneavoastra. (Niciodata nu va puneti servetul la gat!)
•    Cand turnati vin, gatul sticlei nu trebuie sa atinga mar­ginea paharului.
•    Nu va sprijiniti cu incheieturile mainilor si nici cu coatele de marginea mesei.
•    Daca nu va place mancarea, faceti precum Karl Lagerfeld: taiati bucati si plimbati-le prin farfurie de colo-colo.
•    Cum se scot oasele de peste din gura? Regula e simpla: ies exact cum au intrat. Puneti oasele pe furculita si lasati-le pe marginea farfuriei. Samburii de masline se strecoara in mana si apoi se pun pe un servetel.
•    Dineul se incheie cand regina se ridica de la masa. E bine sa stiti asta, in caz ca ajungeti la palat.
 
PRONUMELE DE POLITETE SI TUTUIALA
In jurul varstei de douazeci de ani, este recomandata inceperea folosirii pronumelor de politete, atat intre persoanele din aceeasi generatie, cat si in adresarea catre generatiile mai varstnice sau catre persoane superioare in ierarhie. Propunerea de adresare la per tu trebuie sa vina intotdeauna din partea persoanelor mai varstnice, a celor superioare pe scara ierarhica sau din partea doamnelor.
 
PE STRADA
Pe strada, un gentleman se va plasa spre marginea trotuarului, pentru a proteja astfel doamna pe care o insoteste de orice potential pericol, spre exemplu, traficul rutier. si va merge intotdeauna inaintea unei doamne, ca un ade­varat protector, atunci cand se afla in zone necunoscute. Indiferent daca este femeie sau barbat, o gazda merge intotdeauna inaintea invitatilor.
 
CUVINTELE SECOLULUI XX

antibiotic, apartheid, aselenizare, autodeterminare, auto­strada, automatizare, avion, beat, beton, bikini, bolsevism, camping, carte de credit, cocktail Molotov, catastrofa climatica, computer, Cortina de Fier, criza energiei, democratizare, demonstratie, demoscopie, deportare, design, doping, droguri, ecologie, economie planificata, economie sociala de piata, emancipare, eutanasie, fascism, fermoar, film, fundamentalism, fuhrer, genetica, globalizare, guma de mestecat, holocaust, homosexualitate, inflatie, informatie, jeans, lagar de concentrare, lumea a treia, lupta pentru pace, mafie, manipulare, mass-media, munca la negru, pere­stroika, pilula anticonceptio­nala, pix, pop, publicitate, radar, radio, revolutia din octombrie, razboi aerian, razboi mondial, razboi rece, rock’n’roll, salubrizare, satelit, sida, sport, stres, submarin, tanc, televiziune, teoria relativitatii, terorism, timp liber, uniune a popoarelor, vitamine, zgarie-nori.
 
LATINA SECOLULUI XX

Pecunia non olet – Banii nu au miros.
Errare humanum est – Sa gresesti e omeneste.
De nihilo nihil – Din nimic, nimic (nu) rasare.
Suum cuique – Fiecare primeste ceea ce merita.
Mens sana in corpore sano – Minte sanatoasa in corp sanatos.
Sine ira et studio – Fara ura si partinire.
Panem et circenses – Paine si circ.
Carpe diem – Traieste clipa.
Docendo discimus – Invatand pe altii, invatam.
Cui bono? – La ce bun?
 
MIC LEXICON PENTRU AMATORII DE VIN SELECTIVE

Barrique
Butoiul standard de 225 litri. Vinul inve­chit in butoaie de stejar are o aroma de lemn. La vinurile rosii, aceasta aroma se exprima printr-un miros de cirese, iar la cele albe prin note de piersica-vanilie.

Beaujolais     
Vin rosu tanar, proaspat, imbuteliat la scurta vreme dupa fermentatie si pus in circulatie cateva luni mai tarziu. Prima zi de vanzare e, traditional, a treia joi a lunii noiembrie. Temperatura de consum recomandata: 10–12oC.

Blanc des blacns    
Alb din albe; asa sunt numite vinurile si vinurile spumante obtinute exclusiv din struguri albi. sampania Blanc de blanc este obtinuta doar din struguri Chardonnay.

Cru Classe    
In zona Bordeaux. Cele 5 castele 1er Grand Cru classe sunt: Mouton Rothschild, Lafite-Rothschild, Latour, Margaux si Haut Brion.

DOC(G)    
Denominazione di origine controllata (denumire de origine controlata) cu sau fara garantie.

Eiswein    
Vin provenit din struguri (aproape) inghetati, zdrobiti ca atare. Vinul astfel obtinut contine un nivel ridicat de zaharuri. E unul dintre cele mai scumpe vinuri, deoarece viticultorul isi asuma mari riscuri.

Finesse    
Potrivire in combinatia de gusturi si arome.

Grand cru    
Vinuri produse exclusiv din struguri care provin din podgorii selectionate. Pentru regiunea Bourgogne e cel mai inalt calificativ. In Bordeaux, e cel mai de jos cru. Iar in Bordeaux, denumirea de Grand Cru a fost stabilita prin­tr-un clasament facut la 1855, impartit in 5 transe, unde au fost selectionate 88 de castele. Pana azi, clasamentul a suferit doar doua modificari.

Oechsle    
Greutatea mustului; scala pentru masurarea cantitatii de zahar din struguri (in Franta: Baume).

Roze    
Vin de culoare rosu-deschis, obtinut din struguri inchisi la culoare, prin zdrobire rapida astfel incat culoarea din coaja boabelor de struguri sa patrunda cat mai putin in vin.

sampanie    
Eticheta „sampanie“ nu are voie sa se regaseasca decat pe vinurile care provin din regiunea Champagne. Procedeul de fermentatie in sticla e de la sine inteles.

Tanin    
Substanta care se gaseste in coaja si in samburii strugurilor, responsabila de culoarea, caracterul si gustul vinului. Taninurile, care se regasesc mai mult in vinurile rosii decat in cele albe, dar care pot intra in vin si din cauza pastrarii in butoaie de stejar, sunt si un conservant, o substanta esentiala pentru obtinerea unui vin care sa poata rezista depozitarii indelungate.

Tinto    
Denumire spaniola pentru vinul rosu.

Vieilles vignes    
Vite vechi, foarte bune, dar cu randament scazut. Puterea vitei e folosita pentru concentratia strugurilor, nu pentru extinderea plantei.
 



 

Caracteristici: An aparitie - 2013; Format - 200x130; Nr. pagini - 320; Editie - necartonata;

ISBN: 9786069322727

Editura: Baroque Books & Arts

Autor: Oliver Kuhn

Fotografia afisata are caracter informativ. Specificatiile produselor sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatorii sau distribuitorii autorizati. Acestea precum si pretul pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

Review-uri

(0 review-uri) Adauga un review

0.00

0 review-uri

5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stele
(0)

Alte produse din categoria Hobby & Practic care te-ar putea interesa:





Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor


Acceseaza Versiunea Desktop


Copyright © Esteto.ro  


Termeni si conditii